Velkommen

Velkommen til Dansk Disc Golf Unions officielle website. Dansk Disc Golf Union er navnet på den interesseorganisation, der organiserer og varetager disc golf sporten i Danmarks interesser. Ønsker du at blive medlem af Dansk Disc Golf Union og drage nytte af de mange fordele medlemskabet indebærer klik her.

DDGU Danish Tour 2016

Årets første udgave af DDGU Danish Tour nærmer sig. Der er tee-off til RUC Open i Roskilde d. 9. april, og registreringen åbner allerede på tirsdag d. 9. februar kl 21.00. Tilmeldingen til 2. afdeling, Kokkedal Open åbner 1. marts. Vi har opdateret retningslinjerne for Danish Tour 2016 på flere punkter. Et af de vigtigste punkter er hvordan vi håndterer tilmeldingen i år, i et forsøg på at imødekomme den store efterspørgsel, der var sidste år, og samtidig tilgodese spillerne i alle rækker. Hvis du vil have en kort gennemgang af de væsentligste ændringer, kan du se dem her:

Download (PDF, 104KB)

Vi vil i løbet af kort tid få opdateret hjemmesiden og scorekeeper med den komplette 2016 kalender.

Preregistrering til EM er åbnet.

edgc2016_logoSom lovet, kommer her lidt mere info angående tilmelding og udvælgelsen af deltagere til EM i Oulu, Finland i August. Danmark har 12 pladser i alt, hvoraf den ene er forbeholdt Kristian Engsig-Karup, som er udpeget til kaptajn for den danske EM-trup. De øvrige pladser fordeles som udgangspunkt efter PDGA-rating på udvælgelsesdatoen. Dog forbeholder DDGU sig muligheden for at udvælge 1-2 af de bedste danske spillere i hver række, således at vi også kan sende spillere af sted i Dame-, Grand Masters og Juniorrækkerne. (De bedste Masters spillere, burde være gode nok til at kvalificere sig på baggrund af rating, men kan også udpeges af DDGU) De rækker der tilbydes til EM er: Open (MPO), Open Women (FPO), Masters (MPM), Grandmasters (MPG), Senior Grandmasters (MPS) og Junior (MJ1). Der tilbydes altså ingen amatørrækker, med undtagelse af Juniorrækken (MJ1, som er til og med 18 år). Tilmeldingsgebyret er €150 i alle rækker, undtagen Juniorrækken, som er “trophy only”, hvor gebyret  som er €50. DDGU betaler tilmeldingen for 1-2 deltagere i Juniorrækken, alle andre deltagere står selv for deres tilmeldingsgebyr, samt alle øvrige omkostninger.

Preregistreringen foregår via DDGU scorekeeper. Der betales et depositum på 250 kr., som fratrækkes registreringsgebyret, hvis man udtages. Spillere der preregisterer sig, men ikke udtages, får naturligvis deres depositum refunderet. Som udgangspunkt tilbagebetales depositum ikke, hvis man bliver udtaget og efterfølgende melder fra. Det resterende beløb for tilmeldingen skal betales hurtigst muligt efter udtagelsen. Preregisteringen lukker den 1. marts, og udvælgelsen foretages umiddelbart derefter. Den endelige registrering og betaling for den danske trup, skal foretages senest d. 23. marts, hvorfor betaling til DDGU, skal foretages i god tid inden da.

For at komme i betragtning, skal man naturligvis være medlem af DDGU, og man skal inden EM bestå PDGAs Officials Exam, der er en test i de officielle PDGA regler. (DDGU refunderer gebyret for prøven, når den er bestået.)

Se mere info på http://www.edgc2016.com, eller kontakt bestyrelsen eller Kaptajn Kristian Engsig-Karup hvis du har yderligere spørgsmål.

Turneringskalenderen for 2016 er (næsten) klar.

Så er turneringskalenderen faldet på plads. I hvert fald i forhold til Danish Tour 2016, DM og SM. Vi mangler endnu et JM i kalenderen, og muligvis vil vi også forsøge os med et DM i hulspil. Disse turneringer vil blive tilføjet når/hvis de bliver fastlagt. Hvis du kunne tænke dig at være med til at afholde en turnering, så kontakt den turneringsansvarlige hurtigst muligt.

Download (PDF, Unknown)

Sjællandsmesterskaberne i Sorø, d. 10. september, er ikke en del af Danish Tour 2016, ligesom et evt. særskilt JM heller ikke vil være det. Der har været et ønske om at reducere antallet af turneringer på touren, da det var for svært for mange at afse tid til alle 8 turneringer, og vinderen derfor i de fleste rækker blev afgjort af hvem der spillede flest turneringer. Danish Tour består derfor i år kun af 6 afdelinger. Tre i Øst og tre i Vest. Samtidig vil vi dog gerne lægge lidt mere fokus på, at der er tale om en samlet tour, og opfordre spillere til at spille så mange afdelinger som muligt, hvorfor 5 af de 6 turneringer tæller i den samlede stilling. Vi håber derfor at så mange spillere som muligt vil prioritere at rejse efter de turneringer der ligger i den anden ende af landet. Danmark er trods alt et lille land.

Der er også lavet nogle ændringer i retningslinjerne, blandt andet for delvist at imødegå nogle af de problemer vi så med tilmeldinger til nogle turneringer sidste år. Som den opmærksomme læser vil have lagt mærke til, er alle turneringer lagt på 18-hulsbaner, og har derfor et maksimums antal deltager på 90 spillere. Det vil dog givetvis ikke være tilstrækkeligt til de mest populære turneringer, hvorfor tilmeldingen i år vil være en smule anderledes end vi tidligere har gjort. Der vil være et vist antal pladser reserveret til de fleste rækker i de første 7 dage, som registreringen er åben. Hvis de ikke bliver fyldt op, vil de herefter blive sat fri. Er der venteliste, vil de i første omgang gå til den, og yderligere pladser er åbne for alle. Hyggerækken vil i første omgang altid være på venteliste indtil registreringen lukker, og kun hvis der stadig er ledige pladser, vil de få en plads i turneringen. Samtidig vil vi så vidt muligt ensrette hvornår der åbnes op for registreringen til de enkelte turnering. Med mindre andet bliver meldt ud, vil der blive åbnet op for tilmelding 2 måneder før turneringen.

De fulde retningslinjer for Danish Tour 2016 vil blive offentliggjort snarest.

Fremover vil DDGU som udgangspunkt tildele DM to år i forvejen, så arrangøren har så gode muligheder som muligt for at forberede turneringen, og vi kan allerede nu meddele at DM i 2017 vil blive afholdt i Tilst. Det betyder også, at hvis du/I ønsker at afholde DM i 2018 (hvor det afholdes på Sjælland), skal byde ind senest ved udgangen af september i år. Giv os dog endeligt et fingerpeg om det i løbet af sæsonen, hvis I overvejer det.

Til sidst kan vi fortælle at årets Generalforsamling vil blive afholdt i Jylland d. 12. marts. Indkaldelse hertil vil blive udsendt i slutningen af måneden.

Godt nyt år.

Godt nyt år til alle disc golfere i Danmark. En nyt år og en ny sæson står for døren.
Dermed er det også blevet tid til at forny dit medlemskab af DDGU. Formularen til at forny sit medlemskab (eller melde sig ind som nyt medlem) er blevet fornyet, så vi forhåbentligt undgår nogle af de fejl som plagede det gamle system. Fordelen ved at melde sig ind allerede nu er, at da der er mange der gør det, så kan vi få opdateret PDGA-medlemskaberne hurtigt, og du er fri for at tænke på det når sæsonen går igang. Og med sidste års tilmeldinger in mente, så kan det være afgørende at være hurtigt ude, når registreringen åbner til turneringerne. Så forny dit medlemskab med det samme lige her.
Retningslinjerne og kalenderen for DDGU Danish Tour 2016 er lige på trapperne, og der er ganske få ting vi mangler at få helt på plads. Danish Tour kommer i år til at bestå af 6 turneringer. Tre i øst og tre i vest. Derudover er der naturligvis DM i september som vi plejer, og DM i pargolf. Vi forsøger i år også at lægge Sjællandsmesterskaberne og Jyllandsmesterskaberne som enkeltstående turneringer, der ikke tæller på touren. På den måde kan f.eks. nye TD’er melde ind, uden det pres og de forventninger der efterhånden er blevet til en afdeling af DT. Vi har fået SM på plads, men vi mangler en TD og en bane til JM. Da kalenderen ellers er faldet på plads, er det lidt begrænset af ledige datoer, men hvis du kunne være interesseret, så kontakt undertegnede på joakim@ddgu.dk hurtigst muligt og så prøver vi om vi ikke kan finde en fornuftig løsning.

En anden ting der er lige på trapperne er forhåndstilmeldingen til EM i Oulu, Finland. Danmark har 12 pladser i alt. Kristian Engsig-Karup er valgt til kaptajn for den danske delegation, og har derfor naturligvis fået en af de 12 pladser. De resterende 11 vil blive fordelt efter PDGA-rating for tidspunktet for den endelige udvælgelse. Datoen er ikke endeligt fastsat, men det bliver nok en gang i starten af marts. Mere info herom inden længe.

 

God vind,
Joakim B. Lauridsen

Formand

Hjælp en dansk disc producent med at komme i gang

Disc Emporium Logo TemplateVi havde hørt lidt igennem jungletrommerne, at der måske var en dansk disc producent på vej. Nu har de så spurgt, om vi vil hjælpe dem med at sprede deres lille markeds undersøgelse. Og selvfølgelig vil vi det, og vi håber i vil hjælpe dem ved at udfylde deres spørgeskema. Vi glæder os til at kunne kaste med dansk plastik!

 

 

 

HJÆLP OS GODT IGANG!

 

Hej Disc Golfere

Vi fra Disc Emporium, Danmarks kommende discproducent vil rigtig gerne vide lidt om jer, for at vi kan lære hvad jeres behov er og hvordan vi kan lave de bedst mulige produkter til jer!

Derfor vil vi gerne bede jer om at bruge ca. 8 minutter på at besvare 18 spørgsmål. Så er vi jer dybt taknemmelige.

På forhånd 1.000 tak og glædelig jul

Med venlig hilsen
Disc Emporium

http://goo.gl/forms/75Q3c5HwoU

Skal du være Danmarks kaptajn til EM 2016?

edgc2016_logoEM i disc golf afholdes i Finland den 24.-27. august i 2016. Der kommer mere om tilmeldingen senere, men lige nu står vi akut og mangler en holdkaptajn, der kan tage imod den information, der kommer løbende fra arrangøren og være tovholder på projektet. Da kaptajnen skal deltage i EM, er det derfor ikke umiddelbart en opgave, vi kan løfte fra bestyrelsens side. Kontakt derfor bestyrelsen@ddgu.dk hurtigst muligt, hvis det kunne være noget for dig. Og det nytter ikke noget, hvis alle tænker, at der nok er en anden, der gør det. Vi vil fra bestyrelsens side naturligvis yde alt den støtte, der er behov for med det praktiske ind til selve turneringen. Det er ikke fordi det drejer sig om en voldsom mængde arbejde, hovedsageligt er der tale om at være kontaktperson for Danmarks EM-trup. Så hvis du kunne tænke dig at deltage til EM, og være med inde over planlægningen, så kontakt os med det samme. Det haster!

Mere info, blandt andet hvilke divisioner der kan deltages i, og tidsfrister for tilmelding kan ses her: EM 2016 Info

Opdatering: Vi har fundet et kaptajn. Tak til alle dem der har vist interesse med så kort varsel

Årets spillere.

Afstemningen er slut, og stemmerne talt op. For andet år i træk løber Danmarks bedste disc golfer, og 10 x Danmarksmester med titlen som “Player of the Year”. Karl Johan Høj Nybo fik således mere end halvdelen af de afgivne stemmer! Det taler vist for sig selv.

Der var mange gode kandidater til årets “Rookie”, men titlen gik helt fortjent til årets Junior Danmarksmester, Vincent Garver Stewart Pedersen. Vincent havde også vundet Danish Tour, hvis ikke det var fordi, han valgte at stille op i AM Intermediate til sæsonafslutningen i Tilst, da der ikke var andre juniorer der stillede op.

Endelig så kårer vi for første gang også “Volunteer of the Year”. Denne person blev uafhængigt nomineret af to personer til en titel der ikke eksisterede. Det kan vi naturligvis ikke sidder overhørigt, derfor kårer vi René Lindberg Mikkelsen som årets frivillige. René har som ny mand i sporten lagt et kæmpe stykke arbejde ud over sit eget spil. Ikke bare har han deltaget i rigtigt mange turneringer landet over, engageret sig og hjulpet til hvor han kunne og filmet og redigeret finaler.  Han har hjulpet til på utallige arbejdsdage rundt omkring, og har arrangeret Trilogy Challenge og andre mere uofficielle events. Det er den slags ildsjæle som gør, at vi alle kan dyrke Disc Golfen.

Stort tillykke og god vind til alle tre. Vi ses i 2016

Nomineringer til Årets Spiller og Rookie

Vi har i år glemt at invitere jer til at nominere spillere til Årets Spiller og Årets Rookie. Det vil vi hermed råde bod på. I opfordres derfor til at indsende nomineringer til bestyrelsen med spillerens navn og en begrundelse for, hvorfor I mener at denne spiller fortjener at blive enten årets spiller eller årets rookie. Sidste frist for indsendelse af nomineringer rykkes til 22. november, kl 23:59, hvorefter der vil blive oprettet en afstemning, og efterfølgende vil vinderne blive offentliggjort.

Vi modtager normalt ikke ret mange nomineringer, så selvom du tænker at din kandidat nok allerede er nomineret, så indsend alligevel en nominering. Du bestemmer selv hvad du lægger til grund for nomineringen. Det behøver ikke nødvendigvis at være store resultater.

Se tidligere vindere af årest spiller og årets rookie.Logo_stort kopi

Fejl i PDGA Ratings fra DM

Der er desværre en fejl i indrapporteringen til PDGA fra årets DM for spillere i AM Advanced (MA1). Spillerne er indberettet som om de har spillet fra gul tee, og derfor er ratings beregnet ud fra et forkert grundlag. Vi er opmærksomme på problemet, og TD har indrapporteret fejlen til PDGA. Rettelsen bør slå igennem efter næste ratingopdatering (17. nov).

Fejlen påvirker alle spilleres ratings, da des er beregnet på et forkert grundlag, men naturligvis hovedsageligt spillerne i AM Advanced. De kan få en indikation af hvad deres reelle rating for de forskellige runder vil være, ved at kigge på ratings for runder med samme score i Open og Masters. Runde 1 og 2, har samme rating for samme score, og tilsvarende er ratings ens for runde 3 og 4.

Resultater og ratings fra DM

Pdgalogo

« Older Entries