Velkommen

Velkommen til Dansk Disc Golf Unions officielle website. Dansk Disc Golf Union er navnet på den interesseorganisation, der organiserer og varetager disc golf sporten i Danmarks interesser. Ønsker du at blive medlem af Dansk Disc Golf Union og drage nytte af de mange fordele medlemskabet indebærer klik her.

Hjælp!

Tre af bestyrelsens i alt fem medlemmer påtænker at afslutte deres arbejde for DDGU efter generalforsamlingen i marts. Dette sker ikke pga. uenighed eller andre kontroverser, men fordi de har valgt at prioritere andre sider af tilværelsen – heriblandt ikke mindst andre indsatser for vores elskede sport. Da det kan vise sig at være en umulig opgave for to personer at drive unionen,  kan det få katastrofale konsekvenser for den fremtidige nationale samling af sporten, hvis der ikke kommer friske kræfter til. Derfor søger DDGU nye medlemmer til bestyrelsen, og du opfodres hermed allerede nu til at overveje, om det skal være dig!

Danish Tour og Danmarksmesterskaber 2015 fastlagt

Så er kalenderen for årets turneringer klar. Året byder på otte turneringer samt DM i pargolf og individuelt Danmarksmesterskab. De regionale mesterskaber falder begge i august, og afholdes som tidligere sammen med udvalgte Danish Tour-turneringer.   Se mere her: DDGU-kalender-2015 (Rød = Danish Tour, Grøn = Euro Tour og blå = Major)

I sæson 2015 introduceres også en ekstra AM-række, hvor der spilles fra hvid tee. Det bliver et springbræt, hvor amatørspillere kan prøve kræfter med lang tee uden at skulle kæmpe mod de allerbedste. Mere om kalenderen og den nye række senere.

(NB: Der var et par forkerte datoer i den første version af kalenderen (Aalborg og Mølleparken), der er nu rettet.)

 

 

Er du DDGU’s nye Webmaster?

DDGU

Først og fremmest GODT NYTÅR til jer alle. Må 2015 blive fyldt med masser af god disc golf.
DDGU vil rigtigt gerne være mere aktive i forhold til medlemmerne. Både her på hjemmesiden og på facebook. Det er bare ikke altid nemt for bestyrelsen at finde tid til det hele, og slet ikke når man også skal finde ud af hvem der skal gøre hvad først. Derfor håber vi på at kunne finde en dedikeret webmaster, der kan holde hjemmesiden opdateret, og lægge lidt nyheder ind nu og da. DDGU.dk kører på WordPress, men det er ikke noget krav at du har kendskab til det. Det er nemt at gå til, og det vigtigste er at du har tiden og lysten til at gøre det. Skriv til bestyrelsen@ddgu.dk hvis du er interesseret, eller vil høre nærmere.

Mads Schmidt årets Rookie

Karl Johan blev året spiller på baggrund af endnu en forrygende sæson. Manden har en vedvarende tendens til at overgå sig selv – vi sætter vor lid til, at det fortsætter mange år endnu!

Der var ligeledes flest stemmer på Mads som årets nye navn i dansk disc golf. Om Mads lød det blandt andet: Mads  har allerede fra første dag været meget nysgerrig på alle kastetyper og udviklingsmuligheder, så han kunne blive en mere komplet spiller. Denne higen efter ny viden og efterfølgende seriøse tilgang til træningen har i den grad båret frugt.

Way to go – held og lykke herfra!

Karl Johan nummer 3 i verden!

Karl Johan Høj Nybo havde i en periode den 3. højeste rating med 1040 point, men er siden gledet tilbage til en omend stadig imponerende delt 6. plads med 1035 point. De solide resultater og høje niveau er blevet præmieret på den seneste PDGA World Rankings liste, hvor Karl Johan springer fra en 11. plads til en 3. plads. Tillykke!

Læs mere her: http://www.pdga.com/announcements/pdga-world-rankings-november-2014

For ikke at skabe for meget skævvridning i denne Player-Of-the-Year afstemningsperiode må jeg slutningsvis lige gøre opmærksom på, at Jeppe Ask Sørensen også har præsteret nogle flotte resultater i den forgangne sæson og lige nu er tæt på sin personlige ratingrekord, der blev sat et par måneder tilbage. Han er sammen med en lille håndfuld andre spillere også en af grundene til, at Karl Johan ikke har kunnet spille alt for afslappet på de hjemlige danske baner og dermed er blevet drevet til disse nye præstationsmæssige højder. Tillykke til jer alle med en flot sæson!

Evaluering af Danish Tour 2014

Tidligere sendte vi et evalueringsskema ud til alle medlemmer, og der har været rigtigt mange af jer der tog sig tid til at svare. Det er vi naturligvis glade for, og det har været en stor hjælp til at planlægge næste sæson. Så tak for det. I det store hele lader det til, at I er glade for den touren som den er. Hvis i gerne vil se hvordan folk har svaret, så er der her en rapport der viser fordelingen af svarene på spørgsmålene. DDGU DT2014 Evaluering

OktoberDisc 2014

OktoberDisc er traditionen tro blevet afholdt og her er en opsummering fra TD:

OktoberDisc 2014 havde samlet et AM felt på 32 spillere, hvor flere har leveret rigtig gode resultater i denne sæson. Efter en tæt turnering var det Jesper Jensen, der trak fra på de sidste 9 huller på hjemmebanen i Haderslev. På de efterfølgende pladser blev det Claes Würtz og Timothy Hald.

Open-rækken blev vundet af Thomas Rasmussen, der trods deltagelse i alle OktoberDisc turneringer, endnu ikke havde vundet. Det blev der lavet om på i år, hvor grundlaget til sejren blev lagt i første runde med en tangering af banerekorden for den opstillede bane på Starup hede. Stabilt spil i Kløften sikrede ham sejren. Mest bemærkelsesværdigt i open-rækken var Ronnie Stjernholms avancement fra 10.pladsen til en delt 2. plads på 18 huller. En runde på 42 sikrede ham en andel af præmiepuljen og banereorden for Kløften.

Læs mere på Læs mere på http://www.dgk6100.dk/?page_id=2964

Sæsonen går på hæld

En lang sæson går på hæld, men inden da skal vi lige have overstået et spændende og sandsynligvis perfekt afholdt individuelt danmarksmesterskab med endog meget stor tilslutning. Danish Tour er dog færdigspillet, og det endte med samlet sejr til Martin Spliid i Open-rækken – her ses Martin efter sejren i Mølleparken Open. Han bliver flankeret Erling (GM), Albert (JR2), Rasmus (AM) og Søren Sejr (MM).

Mølle (640x482)

Se resultaterne fra de enkelte turneringer her. Præmierne til de bedste spillere på årets tour vil traditionen tro blive uddelt under DM.

Spliid blev også navnet på vindene af DM i pargolf. Turneringen blev afholdt sammen med sidste stop på touren i Horsens i sidste weekend i august, og der var rekordmange par tilmeldt. I det hele taget synes det at have været en succes at slå turneringer sammen således blandt andet således, at der er mere at rejse over bæltet efter. Det er nok en tendens, vi vil se fortsætte de kommende år.

Tillykke til alle vinderne og god vind i Kokkedal!

DM i Pargolf udvides

Turneringssponsor

Der har været en overvældende interesse for DM i pargolf den 30/8 i Horsens, og de 36 pladser (18 par) blev optaget på blot 5 dage. Derfor har vi sammen med TD valgt at udvide feltet med yderlige 18 pladser (9 par) til i alt 54 (27 par). De ledige pladser vil blive uddelt til de par der står på ventelisten, og yderligere pladser vil blive tildelt til de par der tilmelder sig først. En tilmelding er først gældende når begge spillere er registreret og har betalt. Når alle pladser er væk vil der IKKE blive åbnet for yderligere tilmeldinger.

På grund af udvidelsen af feltet, vil der muligvis blive behov for at revidere tidsplanen, så hold øje med den på turneringens hjemmeside. Vi beder om forståelse herfor.

Rating fest!

Hele to danske ‘rekorder’ blev slået ved PDGA’s seneste ratingopdatering tirsdag d. 24. juni. Således har KJ nu den højeste rating en dansk spiller nogensinde har kunne prale af: 1034! Og på samme måde kan Danmark nu prale af at have fire spillere over 1000 i rating. Tillykke til drengene og ikke mindst til Thomas Rasmussen som er ny i dette fine selskab. Se de nye ratings her.

« Older Entries