Velkommen

Velkommen til Dansk Disc Golf Unions officielle website. Dansk Disc Golf Union er navnet på den interesseorganisation, der organiserer og varetager disc golf sporten i Danmarks interesser. Ønsker du at blive medlem af Dansk Disc Golf Union og drage nytte af de mange fordele medlemskabet indebærer klik her.

Mads Schmidt årets Rookie

Karl Johan blev året spiller på baggrund af endnu en forrygende sæson. Manden har en vedvarende tendens til at overgå sig selv – vi sætter vor lid til, at det fortsætter mange år endnu!

Der var ligeledes flest stemmer på Mads som årets nye navn i dansk disc golf. Om Mads lød det blandt andet: Mads  har allerede fra første dag været meget nysgerrig på alle kastetyper og udviklingsmuligheder, så han kunne blive en mere komplet spiller. Denne higen efter ny viden og efterfølgende seriøse tilgang til træningen har i den grad båret frugt.

Way to go – held og lykke herfra!

Karl Johan nummer 3 i verden!

Karl Johan Høj Nybo havde i en periode den 3. højeste rating med 1040 point, men er siden gledet tilbage til en omend stadig imponerende delt 6. plads med 1035 point. De solide resultater og høje niveau er blevet præmieret på den seneste PDGA World Rankings liste, hvor Karl Johan springer fra en 11. plads til en 3. plads. Tillykke!

Læs mere her: http://www.pdga.com/announcements/pdga-world-rankings-november-2014

For ikke at skabe for meget skævvridning i denne Player-Of-the-Year afstemningsperiode må jeg slutningsvis lige gøre opmærksom på, at Jeppe Ask Sørensen også har præsteret nogle flotte resultater i den forgangne sæson og lige nu er tæt på sin personlige ratingrekord, der blev sat et par måneder tilbage. Han er sammen med en lille håndfuld andre spillere også en af grundene til, at Karl Johan ikke har kunnet spille alt for afslappet på de hjemlige danske baner og dermed er blevet drevet til disse nye præstationsmæssige højder. Tillykke til jer alle med en flot sæson!

Evaluering af Danish Tour 2014

Tidligere sendte vi et evalueringsskema ud til alle medlemmer, og der har været rigtigt mange af jer der tog sig tid til at svare. Det er vi naturligvis glade for, og det har været en stor hjælp til at planlægge næste sæson. Så tak for det. I det store hele lader det til, at I er glade for den touren som den er. Hvis i gerne vil se hvordan folk har svaret, så er der her en rapport der viser fordelingen af svarene på spørgsmålene. DDGU DT2014 Evaluering

OktoberDisc 2014

OktoberDisc er traditionen tro blevet afholdt og her er en opsummering fra TD:

OktoberDisc 2014 havde samlet et AM felt på 32 spillere, hvor flere har leveret rigtig gode resultater i denne sæson. Efter en tæt turnering var det Jesper Jensen, der trak fra på de sidste 9 huller på hjemmebanen i Haderslev. På de efterfølgende pladser blev det Claes Würtz og Timothy Hald.

Open-rækken blev vundet af Thomas Rasmussen, der trods deltagelse i alle OktoberDisc turneringer, endnu ikke havde vundet. Det blev der lavet om på i år, hvor grundlaget til sejren blev lagt i første runde med en tangering af banerekorden for den opstillede bane på Starup hede. Stabilt spil i Kløften sikrede ham sejren. Mest bemærkelsesværdigt i open-rækken var Ronnie Stjernholms avancement fra 10.pladsen til en delt 2. plads på 18 huller. En runde på 42 sikrede ham en andel af præmiepuljen og banereorden for Kløften.

Læs mere på Læs mere på http://www.dgk6100.dk/?page_id=2964

Sæsonen går på hæld

En lang sæson går på hæld, men inden da skal vi lige have overstået et spændende og sandsynligvis perfekt afholdt individuelt danmarksmesterskab med endog meget stor tilslutning. Danish Tour er dog færdigspillet, og det endte med samlet sejr til Martin Spliid i Open-rækken – her ses Martin efter sejren i Mølleparken Open. Han bliver flankeret Erling (GM), Albert (JR2), Rasmus (AM) og Søren Sejr (MM).

Mølle (640x482)

Se resultaterne fra de enkelte turneringer her. Præmierne til de bedste spillere på årets tour vil traditionen tro blive uddelt under DM.

Spliid blev også navnet på vindene af DM i pargolf. Turneringen blev afholdt sammen med sidste stop på touren i Horsens i sidste weekend i august, og der var rekordmange par tilmeldt. I det hele taget synes det at have været en succes at slå turneringer sammen således blandt andet således, at der er mere at rejse over bæltet efter. Det er nok en tendens, vi vil se fortsætte de kommende år.

Tillykke til alle vinderne og god vind i Kokkedal!

DM i Pargolf udvides

Turneringssponsor

Der har været en overvældende interesse for DM i pargolf den 30/8 i Horsens, og de 36 pladser (18 par) blev optaget på blot 5 dage. Derfor har vi sammen med TD valgt at udvide feltet med yderlige 18 pladser (9 par) til i alt 54 (27 par). De ledige pladser vil blive uddelt til de par der står på ventelisten, og yderligere pladser vil blive tildelt til de par der tilmelder sig først. En tilmelding er først gældende når begge spillere er registreret og har betalt. Når alle pladser er væk vil der IKKE blive åbnet for yderligere tilmeldinger.

På grund af udvidelsen af feltet, vil der muligvis blive behov for at revidere tidsplanen, så hold øje med den på turneringens hjemmeside. Vi beder om forståelse herfor.

Rating fest!

Hele to danske ‘rekorder’ blev slået ved PDGA’s seneste ratingopdatering tirsdag d. 24. juni. Således har KJ nu den højeste rating en dansk spiller nogensinde har kunne prale af: 1034! Og på samme måde kan Danmark nu prale af at have fire spillere over 1000 i rating. Tillykke til drengene og ikke mindst til Thomas Rasmussen som er ny i dette fine selskab. Se de nye ratings her.

TD’s beretning fra Aalborg Open

DDGU Danish Tours 5. afdeling blev afholdt i Aalborg forrige weekend. Vi har modtaget følgende beretning fra Aalborg Open af TD Kristian Ensig-Karup.

Der skal lyde en stor tak til ham for både turneringen og beretningen.

Turneringssponsor

Discimport

5. afdeling af DDGT 2014, Aalborg Open, er veloverstået, og det var en fantastisk turnering. Den havde det hele: godt vejr, knivskarp bane og kamp om placeringerne (i hvert fald i Open….). Turneringen blev arrangeret af Aalborg Dinosaurs, som efter en del års erfaringer har fundet et turneringssetup, som fungerer, og mere eller mindre kører på rutinen. Derfor var der i år overskud til at designe nye scorekort og gøre lidt ekstra ud af at trimme Bundgårdsparken, hvilket høstede meget ros fra hele feltet (indirekte opfordring til alle kommende TD’s om at peppe banerne op til fest…..)
Turneringen startede med pargolf om fredagen, og her stillede 8 par op. Vinderne blev Brødrene Rasmussen (Opdrift), som gik rundt fra hvis tee i 46 kast (-11). Ingen kunne matche dette, selv om der generelt blev score godt (6 par på 49 eller mindre). Tættest kom Kenneth Eriksen og Per Nielsen (Opdrift), som gik i 47 (-10) fra gul. Derudover bød pargolf på et Ace fra Martin Terkildsen (Dinosaurs ultimate) på hul 16, gul tee.
I hovedturneringen var der i år 41 deltagere, som primært bestod af Open og Am med hhv 16 og 17 spillere. Master, Grandmaster, Women og Hygge var desværre tyndt besat med hhv 3, 1, 1 og 3 spillere….. Lidt ærgerligt, men tak til dem, der trods alt stillede op.
Hyggerækken blev vundet i sikker stil af Martin Terkildsen (Dinosaurs), som var eneste hyggespiller der gennemførte. Han endte i +2 og sluttede af med en flot 4. runde i 55 kast (rated 906).
Am-rækken bød ikke på den store spænding, idet der blev gjort rent bord af to nordmænd, som efter sigende spillere langt over niveau hele weekenden og sluttede i henholdsvis -27 og -21. Bedste dansker blev Daniel Jørgensen (Opdrift), som nuppede 3. pladsen foran Ola (Dinosaurs), med en samlet score på -15, og træder dermed ind i kampen om de øverst placeringer i DDGT. Daniel havde sin første runde på 950+ rating med en 50’er i 2. runde.
Hvis ikke det havde være for Atle og Harald, så havde top 5 i AM ligget indenfor 6 kast, men der var trods alt alligevel spænding om placeringerne, idet der var præmier til top 6.
Women blev vundet af eneste deltager, Iben (Randers), med +29. Grandmaster blev ligeledes vundet af eneste deltager, Benny (Randers), med +10, og han høstede dermed værdifulde point til DDGT, som han nu fører. Master blev sikkert vundet af Jakob Burkard (Karlebo) med -4, og han ligger nu solidt i spidsen for DDGT Master.
Openrækken var fantastisk tæt i år, og spænding var intakt hele vejen gennem turneringen. Forhåndsfarvoritterne Martin Spliid (#3 i 2012), Kristian Spliid (#1 i 2012, #2 i 2013) og Thomas Rasmussen (#2 i 2012, #1 i 2013) leverede varen og spillede solidt hele weekenden (Kristian og Martin kæmpede lidt i 3. runde med to 56’ere (rated 959)). De tre satte sig som ventet på de tre første finalepladser.
Michael Birklund (Opdrift), som må betragtes som en outsider til topplaceringerne spillede stabilt, men havde en lidt skidt 4. runde (56 kast, rated 950), som spolerede hans chancer for en finaleplads. Men godt klaret alligevel, set i lyset af, at han samtidigt administrerer discimport-shoppen under turneringen.
Turneringen bød på to overraskelser. Den første var Christian Madsen (Opdrift), som endte i -16 for turneringen, og havde 3 knivskarpe runder med rating på hhv. 989, 998 og 1009. Sidstnævnte er Christians første 1000+ runde i turneringssammenhæng. Tillykke med det, Christian! Desværre kæmpede han lidt med spillet i 3. runde, som endte med en 59’er (rated 922). Det førte til, at han missede finalen med 1 kast!
Den sidste finaleplads tilfaldte i stedet Jacob T. Jakobsen (Dinosaurs), hvilket er dette års største overraskelse. Jacob er sådan en spiller, som under træning slagter de fleste baner, men har svært ved at få det til at hænge sammen i turneringer. Det kan ses ud fra hans rating på 945. Under dette års turnering fik han det dog til at hænge sammen. Han spillede 49 (1009) – 54 (978) – 54 (971) – 54 (970), hvilket må siges at være stabilt. Godt gået, Jacob, mere af det…..
Finalen var helt utroligt spændende. Alle spillere gik de 5 huller(2-3-6-7-16XL) i 14 kast (-1), men på vidt forskellig måde. Martin satte to flotte jump-puts, men kampen om 1. pladsen var reelt set kun mellem Thomas og Kristian, som lå lige (-25) inden finalen og var 4 kast foran Martin….
En parkering af drivet fra Thomas på hul 2 og 6 og samtidige problemer for Kristian på hul 6 gjorde, at Thomas var 3 kast foran inden de to sidste huller. Hul 7 skulle vise sig, at være meget afgørende. Thomas kiksede drivet lidt, og havde et put lige udenfor 10 m, mens Kristian parkerede sit drive. Der skal lyde en tak fra TD for, hvad Thomas herefter gjorde. Han gik efter den, og missede fælt, hvilket gav et ikke nemt returput. Det kiksede han også og indkasserede en bogey. Nu var Thomas kun 1 kast foran Kristian, og TD’s drøm om, at hul 16XL skulle blive afgørende gik i opfyldelse.
Kristian parkerede sit omkring 160 meter drive, og man kan spørge, hvordan han var i stand til det under sådan et pres…… fordi han er en klassespiller, der var nød til det, for at kunne vinde. Thomas må have følt sig en anelse rystet på det tidspunkt, og hans drive viste også dette, idet det landede langt inde i buskene til venstre kort af stien. Det efterfølgende indspil var af bedre kvalitet og landede 15 m til højre for kurven (en discbredde fra OB!). Og selvfølgelig satte Thomas sit 15 m jumpput….. fordi han er en klassespiller, der var nød til det, for at kunne vinde. Kristian satte herefter sit 6-7 meter put for at fremtvinge omspil.
På første omspilshul (hul 10) lukkede Kristian festen ved at parkere drivet, og han kunne velfortjent igen kalde sig Aalborg Open Champion…..
Tak til alle fire for en flot finale, og specielt tak til Thomas for ikke at feje spændingen af banen med sikkert spil. Også tak til alle der har hjulpet før, under og efter turneringen, og tak til Mikael fra Discimport.dk for din støtte. Sidst men ikke mindst tak til alle deltagere for en fantastisk stemning under turneringen. Vi ses næste år, hvor vi er blevet nogle erfaringer rigere, og kan lave en endnu federe turnering.

TD Kristian Ensig-Karup, Aalborg Open 2014

TD Kristian Ensig-Karup, Aalborg Open 2014

Kristian Engsig-Karup

 

De fulde resultater kan ses på PDGA.com, og der kan ses billeder på DDGU’s facebook side

DDGU Danish Tour rykker til Sjælland

TurneringssponsorI denne weekend kom DDGU Danish Tour endelig til det Sjællandske, hvor der blev afholdt hele to afdelinger. Lørdag gik det løs til Hillerød Open på den nyetablerede bane ved Eghjorten Naturlegeplads, hvor feltet igen rundede mere end 50 spillere. Der var tæt kamp i toppen af både AM, Masters og Open rækkerne, hvor intet var afgjort inden finalehullerne.

Anders Madsen løb med sejren i Amatørrækken et enkelt kast foran Simon Petersen, efter han ellers var et kast bagud før finalen, mens der var yderligere to kast ned til Rasmus Hansen og Per Nielsen på en delt 3.plads.

I Masters modstod Al Flemming lige akkurat presset fra Søren Sejr Larsen, som ellers hentede 4 af de 5 kast han var bagud inden finalen. Jakob Burkard overhalede Janus Hajslund og tog 3. pladsen.

I Open havde Jeppe Ask Sørensen et forspring på 4 kast ned til Karl Johan Nybo, tæt forfulgt af Thomas Rasmussen og Martin Spliid henholdsvis et og to kast yderligere efter. Jeppe stod for presset og holdt modstanderne fra at presse ham, mens Martin spillede sig op på 2. pladsen forbi både Thomas og Karl Johan.

Rasmus Johansson dominerede de øvrige juniorer med runder på 56 og 55 kast, mens Erling Vestergård og Rie Rasmussen løb med sejrene i henholdvis Grand Masters og Women.

Søndag fortsatte det gode vejr og det gode spil til Kokkedal Open på Fredtoften, hvor der igen var over 50 spillere til start. Referatet fra turneringen kan læses på KFGK’s hjemmeside.

Tillykke til alle vindere og til Timothy Hald med sit Ace i Kokkedal, og stor tak til weekendens TD’ere, og ikke mindst alle de frivillige hjælpere i fra KFGK.

De fulde resultater for Hillerød og Kokkedal Open kan ses hos PDGA.

Husk også at tilmeldingen er åben til Aalborg Open og Valbyparken Open.

« Older Entries