Velkommen

Velkommen til Dansk Disc Golf Unions officielle website. Dansk Disc Golf Union er navnet på den interesseorganisation, der organiserer og varetager disc golf sporten i Danmarks interesser. Ønsker du at blive medlem af Dansk Disc Golf Union og drage nytte af de mange fordele medlemskabet indebærer klik her.

Prodiscus Danish Tour 2015 – Randers

Prodiscus.fi
Discimport.dk

Turneringssponsor

I sidste weekend blev Prodiscus Danish Tour 2015 skudt i gang. Og det blev med flyvende start da både første og anden afdeling blev afholdt i henholdsvis Randers og Ørsted. Det eneste der manglede var vores nye toursponsor, Prodiscus, der ikke kunne nå at få afsendt sponsormaterialet. Det står forhåbenligt klart i Aalborg d. 2. maj.

Vejret var som bestilt til Disc Golf i Dronningborg fra morgenstunden om lørdagen. Vinden som ellers altid blæser i Randers, var ikke en faktor under første runde. Det burde give muligheder for lave scores, men måske skulle folk lige spilles varme oven på vinteren. Eller også spillede banen bare svært i tuneringslayoutet med OB langs næsten alle fairways.

Enkelte spillere lagde dog hårdt fra start. Team Discmanias Mikael Birkelund i Masters havde første rundes hot round med en 52’er, 6 under par, rated 1015 (uofficielt), men spørgsmålet på alles læber i frokostpausen var; “Hvem er Peter Sonne?”. På en delt første plads i Open med 54 kast (997 uofficielt) , lagde “Bornholmeren” hårdt ud. Desværre for ham, kunne han ikke holde dampen oppe i anden runde. Det kunne til gengæld den nyligt Latitude 64 sponsorede Christian Madsen. Med 51 kast (1051 uofficielt) lagde han afstand til konkurenterne, mens det så småt begyndte at blæse op. Tættest på var Thomas

DDGU's nye beach flag fik debut i Randers

DDGU’s nye beach flag fik debut i Randers (foto: Claes Würtz)

Rasmussen, der med en anden runde i 53 kast (1016 uoficielt) lå 5 kast efter inden finalen. Anderledes tæt var kampen om 3. pladsen. Søren L. Larsen lå kun 1 enkelt kast foran to spillere på en delt 4. plads. Hans bror, Kristian Spliid fra Team Discmania, spillede imponerende, hans knæskade tage i betragtning, og endte med at slå Dennis Thygesen ud af sudden life playoff i finalen på 2. finalehul, hvor han parkerede det 135 m. lange hul 3. Den stærke vind åbnede op for at fejltagelser og nerver kunne få indflydelse på finalen, men Christian holdt hovedet koldt, og det var ikke til at se at han havde skiftet stort set hele baggen ud for mindre end en måned siden. Der var intet Thomas kunne stille op, men hans 2. plads var aldrig i fare, og da de to brødre spillede lige op i finalen, endte den som den startede, med Søren på 3. og Kristian på 4. pladsen. Søren tog også præmien for Longest Putt på hul 3 med et putt på 12,21 m. (Heldigt for ham talte finalen ikke med, da Joakim Vestergaard satte sit indspil fra ca 40 m.)

I Masters kunne Mikael Birkelund ikke gentage første rundes flotte score, men truet blev han aldrig. Jakob Burkhard kom i 2. runde fra baghjul, og tog med en runde i 57 2. pladsen, som han holdt igennem finalen foran Thorvaldur Thoranrinsson og Martin Jensen.
I Grand Masters, blev den “nye” mand i feltet, Martin Frederiksen, presset mere end forventet. Efter første runde lå han på en delt 2. plads med Benny Sørensen og Erling Vestergård, et kast efter Michael Grøn på 57 kast. I 2. runde skiftede han dog op i gear og rykkede fra de andre, for at sætte dem eftertrykkeligt på plads med en finalerunde på 26 (Rated 1005 uofficielt)

Toursponsor

Toursponsor

I første runde var der er Prodiscus taske på højkant til første Ace. Hvis ikke der kom et sådan i første runde, ville taske blive udloddet ved lodtrækning i frokostpausen. Claes Würtz udløste dog spændigen efter blot 3 huller, da han med et snorlige kast sendte discen i kæderne på hul 11.

AM Advanced er teknisk set ikke den nye række på touren i år, men opfattes af de fleste alligevel sådan, da den lægger sig mellem Open og der hvor Advanced rækken lå sidste sæson. Det betød for mange af spillerne at det var første gang de skulle prøve kræfter med hvid tee i turneringssammenhæng. Det var tæt i toppen efter første runde, og efter 2. runde lå Morten Lysgaard, Kasper Borgen og Martin Therkildesen på en delt 3. plads. De havde dog 7 kast op til Ronnie Stjernholm på 1. pladsen, der var 4 kast foran Joakim Vestergaard. Joakim, der startede sidste sæson, valgte i år at fortsætte i Advanced, efter han vandt AM rækken på den Jyske Vintertour. Det ser ud til at være den helt rigtige beslutning. Efter en tæt finale, var det svært at afgøre om det var nerver eller vinden der var ved at afgøre det. Med en 7’er på hul 18’s island green, var muligheden der for Joakim til at presse Ronnie ud i omspil om sejren, men han måtte nøjes med en 4’er, og dermed hentede han kun 3 af de 4 nødvendige kast. Kasper Borgen og Morten Lysgaard endte med at dele i porten, efter de havde smidt Martin Therkildsen af i “omspillet” efter finalens 3. hul.
I AM Intermediate lignede det efter første runde at det kunne blive en ren walk over af Filip Vestergaard, men efter 2. runde lugtede sjællænderne Nicklas Jonasson og Martin Louis Milne blod. Inden finalen var de henholdsvis kun 2 og 3 kast efter. Filip lod dog ikke til at lade sig påvirke af presset eller vinden, og trak fra de andre fra starten af finalerunden. 4. pladsen tilfaldt Jesper Budde, der kæmpede hårdt
for at hænge på i finalen, men til sidst måtte strække våben på de lange huller 13 og 15.
Sidst men ikke mindst gav Iben Blaabjerg mændende og drengene kamp til stregen. Især i første runde. Desværre var der ikke andre kvinder der turde udfordre Iben på hendes hjemmebane.

Alle resultater kan ses hos PDGA her, og der er kan ses lidt flere billeder på claeswuertz.dk.

Opdatering fra Prodiscus Danish Tour 2015 #2 – Ørsted, kommer snart.

TD Joakim Lauridsen

Prodiscus sponsor for Danish Tour 2015

Toursponsor

Det er med stor glæde og stolthed at DDGU præsenterer Prodiscus som navnesponsor for Danish Tour 2015, der derfor fremadrettet benævnes Prodiscus Danish Tour 2015.
Prodiscus leverer en stor mængde disce og et antal tasker, der vil indgå som præmier på Prodiscus Danish Tour 2015.

Prodiscus

Toursponsor

Vi har længe gerne ville finde en sponsor til Danish Tour, men der skulle også laves en aftale, hvor spillerne fik noget ud af det. Det er vores opfattelse, at det gør de med den aftale, vi har fået med Prodiscus. Samtidig har Prodiscus tilbudt en fordelagtig aftale med de forhandlere, der samarbejder med DDGU eller er til stede med butikken ved Prodiscus Danish Tour 2015, så de kan tilbyde Premium disc til en god pris. Vi håber at I vil tage godt i mod Prodiscus på det danske marked, og støtte op om dem og vores samarbejdspartnere, ligesom de støtter op om os og Disc Golf i Danmark.
I forbindelse med annonceringen af sponsoraftalen forlænger vi også tilmeldingsfristen for Prodiscus Danish Tour #1 – Randers, med endnu en dag, så du kan nå at tilmelde dig, hvis du ikke allerede har gjort det. Der er også stadig plads til Prodiscus Danish Tour #3 – Aalborg

Udvidelse af Danish Tour #5 i Hillerød

Grundet den store efterspørgsel på deltagelse til Hillerød Open, hvor samtlige ordinære pladser blev fyldt i løbet af det første døgn efter tilmeldelsen åbnede, har DDGU besluttet at give turneringen dispensation fra retningslinjerne for Danish Tour. Turneringen vil derfor som et forsøg blive afviklet som 3×13 huller i stedet for de normale 2×18 (plus finale) Det giver mulighed for at udvide det samlede spillerfelt til i alt 65 spillere.

For at PDGA rater en runde, skal den minimum bestå af 13 huller. Derfor vil banens 12 permanente huller blive udvidet med et ekstra hul i forbindelse med turneringen.

DDGU havde i første omgang afvist at give denne dispensation, men den overvældende interesse fik bestyrelsen til at genoverveje beslutningen. Vi håber ikke at denne ændring giver anledning til problemer, men skulle nogle spillere der allerede havde tilmeldt sig ikke ønske at spille under de ændrede forudsætninger, vil de naturligvis få tilbudt at få refunderet deres tilmeldingsgebyr. De spillere der stod på ventelisten er nu rykket op. Der er et begrænset antal pladser tilbage, så det er om at være hurtig.

Turneringssponsor

Disc Connection

 

Ny bestyrelse i DDGU

Der blev, som det tidligere var udmeldt, afholdt generalforsamling i lørdags, hvor der blandt andet blev en smule udskiftning i bestyrelsen. Søren Lindgreen trådte ud af bestyrelsen for at fokusere mere på klubarbejdet i KFK og selvfølgelig mere tid til at spille, og Sinus Frank overlader kasserer-posten til Niels Kloster, men kommer dog til at yde noget support i kulliserne i en overgangsperiode. Iben får også lidt mere tid på banen, men holder dog en fod indenfor med en suppleant-plads.

Tre spillere valgte at stille op til en plads i bestyrelsen og blev alle valgt enstemmigt ind. Thomas Rasmussen er det nok de fleste, der kender bl.a. som deltager i mange open finaler i de sidste par års turneringer. Kasper Hornby er en forholdsvis ny spiller med hjemmebase i KFGK og Nicklas Jonasson er en ny spiller med hjemmebase i KFK.

Joakim fortsætter selvfølgelig sin andet år ved roret som formand i bestyrelsen. En stor tak for indsatsen til dem, der tager et skridt tilbage i bestyrelsessammenhæng, og velkommen til de nye frivillige, der er klar til at investere noget af deres energi i vores sport.

Info vedr. generalforsamling på lørdag

Årets generalforsamling holdes på lørdag d. 14/3 fra kl. 12-15 i det store mødelokale hos DGI Storkøbenhavn, Vester Voldgade 100, 1. sal.

DDGU vil gerne byde på lidt forfriskninger og en snack, så vi vil derfor også gerne vide ca. hvor mange der kommer, så send venligst en mail til bestyrelsen@ddgu.dk, hvis du forventer at dukke op.

Vel mødt :)

Generalforsamling

På lørdag er det sidste chance for at komme med forslag der skal behandles på årets generalforsamling i DDGU den 14. marts. Forslag skal sendes til formanden på formand@ddgu.dk. Vi har endnu ikke fundet de endelige lokaler for afholdelsen, men generalforsamlingen vil blive afhold i København eller nordsjælland.

Vi søger stadigvæk kandidater til bestyrelsen. Som tidligere nævnt stopper 3 af de nuværende medlemmer, inkl. kassereren. Vi kunne især godt bruge en elitespiller eller en spiller med flere års erfaring inden for sporten, for at få så alsidig en bestyrelse som muligt.

 

Eghjorten i Hillerød udvides til 18 huller

Sidste år havde den nye bane Eghjorten i Hillerød debut på Danish Tour. Den var i den anledning midlertidigt udvidet fra den 12 permanente huller til 18 huller. I år er Hillerød igen på kalenderen d. 13. juni, hvor der dog spilles med to forskellige 9-hullers kombinationer i stedet. Men 2016 kan måske byde på 18 permanente huller, da der er blevet bevilget en udvidelse af banen.
Læs mere om udvidelsen her og her.

Juniorpuljen

DDGU har oprettet en juniorspulje, der er rettet mod at fremme sporten blandt unge udøvere og dermed sikre en fremtidig vækst. Som det tidligere er blevet nævnt, blev det desuden vedtaget ved sidste års generalforsamling, at kontingentet skulle forhøjes, hvor forøgelsen skulle øremærkes til ungdomsarbejde. Vi vil selvfølgelig gerne af med pengene igen, men det kræver, at der er nogle med idéer og lyst til at lægge en smule arbejde i et projekt melder sig.

Hvis du kunne tænke dig at søsætte et projekt, som f.eks. en turnering eller måske noget mere PR orienteret med fokus på unge spillere, så send os en mail. Det er en god idé at undersøge hvad projektet specifikt har brug for, og hvad de enkelte dele koster på forhånd, men vi modtager også gerne en mail hvis det bare er en løs idé, så vi kan få et billede af, hvad du har i tankerne, og eventuelt komme med input eller løsningsforslag til hvordan netop din ide kan realiseres.

Der skal også lyde en tak til Martin Frederiksen, der donerede sine præmiepenge fra den flotte 3. plads ved European Championship 2012 til puljen.

Nye tiltag i 2015

Så er det vist på tide at melde lidt ud omkring de ting bestyrelsen har barslet med at få på plads til den nye sæson, nu hvor kalenderen er kommet på plads, og der er blevet indkaldt til generalforsamling.

Gave til nye medlemmer

Nye spillere spørger ofte hvad man får ud af at melde sig ind i DDGU. Og udover at man får lov til at spille på Danish Tour og stille op til DM, kan det være svært at forklare om PDGA og rating. Derfor har vi i år som noget nyt valgt at tilbyde nye spillere en DDGU disc. Discen tilbydes i samarbejde med Prodisc og Disc Connection. Ved tilmelding får man valget mellem et gavekort fra en af de to butikker, og discen vil så blive tilsendt sammen med din første bestilling. Desuden tilbydes nye medlemmer 20% rabat på deres første bestilling hos Gbase® Sport.

 

Ny AM division

Der var sidste sæson en del snak om at springet mellem amatør of Open var for stort, og i spørgeskemaet i efteråret var der et overvældende flertal for at indføre en division der lå mellem AM og Open. Det ønske har vi derfor valgt at imødekomme. Teknisk set indfører vi AM Intermediate (MA2), der ligger under den nuværende AM Advanced division. Den nye division har et loft på PDGA rating, så kun spillere med en rating under 900 (eller DDGU handicap på mindst 15) kan få lov at stille op. Dog har man lov at færdiggøre sæsonen hvis man ønsker det, selvom ens rating stiger undervejs i sæsonen. Denne division henvender sig derfor til nye og let øvede spillere. AM Intermediate spiller fra næstlængste tee (oftest Gul).
Samtidig har vi besluttet at AM Advanced (MA1) i år skal spille fra samme tee som Open. Advanced er dermed tænkt som et springbræt til at tage skridtet op i Open. Ved at spille fra samme tee, kan man nemmere sammenligne resultaterne og dermed niveauet, mellem AM og Open spillerne. AM Advanced er tiltænkt de spillere der har spillet med i toppen af AM rækken og dem som har overvejet at stille op i Open, eller dem som evt. har taget springet til Open lidt for tidligt. Vi henstiller til at spillere med en PDGA rating på 935 eller bedre (DDGU handicap 11,5 eller lavere) stiller op i Open.

Vi er opmærksomme på de indvendinger mod dette initiativ, som nogle gav udtryk for i spørgeskemaet. Dette er i første omgang et forsøg, og vi følger naturligvis udviklingen og evaluerer på det efter sæsonen. Vi modtager gerne tilbagemeldinger og kommentarer løbende, både postive og negative.

Flag

Vi håber på at kunne peppe turneringerne lidt op med nogle beach flags. Det kræver dog at vi får designet nogle lækre flag. Har du et bud på hvordan de kunne komme til at se ud, eller har du erfaring med at lave den slags, så hører vi gerne fra dig, så vi kan få lavet nogle flotte flag, der kan pynte lidt op på Danish Tour i år.

Juniorpulje

Som vedtaget på sidste års generalforsamling bliver der i år indbetalt 50 kr. pr. medlem til en pulje der skal gå til juniorarbejde. Mere herom senere.

 

Turneringssponsor

Disc Connection

reklame_prodiscgbase_sport_140x100

 

Generalforsamling

Hermed indkaldes til dette års generalforsamling i Dansk Disc Golf Union. Generalforsamlingen afholdes d. 14. marts 2015. Der er endnu ikke fastsat et endeligt sted for afholdelse af generalforsamlingen, men det bliver formentlig i København. Den endelige adresse annonceres senere. Se indkaldelsen for dagsorden med mere her.

Vi gør opmærksom på at 3 af bestyrelsens nuværende 5 medlemmer ikke genopstiller, og du bedes derfor overveje om det ikke var noget for dig. Hvis du vil høre nærmere, så kontakt bestyrelsen på bestyrelsen@ddgu.dk

På fredag d. 6/2 ajourfører vi 2015-medlemsdatabasen. Dvs. at du bør forny dit medlemskab for at forblive medlem (hvis du ikke allerede har gjort det) og dermed stå på vores mailliste, i DDGU Scorekeeper, i PDGAs database osv. For at have stemmeret på generalforsamlingen og tilmelde dig DDGU Danish Tour turneringerne kræves det også at dit medlemskab er opdateret.

Forny dit medlemskab her.

Som den opmærksomme læser vil opdage i indkaldelsen, er kontingentet i år steget med 50 kr. for alle typer medlemsskab. (Dog refunderer DDGU juniorers kontingent) Det blev vedtaget på sidste års generalforsamling, og de 50 kr. pr. medlem er øremærket til juniorarbejde. Der vil snarligt komme nærmere herom.

 

« Older Entries